پاسخگویی ، پشتیبانی و مشاوره تخصصی برخط رایگان
پرولاپس رکتوم یکی از بیماری های مقعدی می باشد که روز به روز در حال افزایش بوده و افراد بیشتری را مبتلا می کند (جزو بیماری های شایع به حساب می آید).در این بیماری انتهای راست روده یا همان رکتوم دچار افتادگی می شود که اگر شدید باشد از مقعد بیرون زدگی خواهد داشت.دلیل اینکه فرد به این بیماری مبتلا می شود,این است که فشار درون شکمی افزایش پیدا می کند و به همین دلیل راست روده تحمل این مقدار فشار را ندارد و پرولاپس رخ می دهد.به هر حال ما در این مقاله می خواهیم روش های درمان پرولاپس رکتوم و اینکه چطور می توان از ابتلا به آن جلوگیری کرد یا بررسی کنیم.
خود مفهوم کلمه پرولاپس به معنی این است که که یکی از جوارح داخلی بدن از منفذ خاصی از بدن بیرون زده باشد که اگر این اتفاق برای روده بزرگ بی افتد,به آن پرولاپس رکتوم گفته می شود.خود بیماری پرولاپس رکتوم سه نوع مختلف دارد که عبارتند از :
به طور کلی پرولاپس رکتوم می تواند برای هر کسی اتفاق بی افتد,اما بیشتر افراد مسن به ویژه خانم ها (در دوران یائسگی) دچارش می شوند.نکته این است که پرولاپس حتی در نووزادان هم ظاهر می شود و می تواند یکی از علائم فیبروز کیستیک باشد.به هر حال بهتر است قبل از هر کاری نزد پزشک بروید تا شما را معاینه کند تا مبادا این بیماری را با بواسیر اشتباه بگیرید.
پرولاپس رکتوم می تواند به صورت خروج روده از طریق ناحیه رکتوم به بیرون از مقعد باشد که به آن پروسیدنشیا یا بیرون زدگی خارجی گویند. مورد دیگری که بسیار شایع تر می باشد مربوط به تو رفتگی دو قسمت از روده بزرگ به داخل یکدیگر بوده که دفع مدفوع را برای فرد بیمار با دشواری همراه می سازد. بی این حالت از فرورفتگی عضلات رکتوم یه داخل مقعد را پرلاپس داخلی گویند.
اکثر بیماران از وجود پرولاپس رکتوم خارجی اطلاع داشته و نسبت به درمان آن اقدام می کنند. علت آن چیزی نیست جز نمایان شدن التهاب و برجستگی در سطح بیرونی مقعد. در پرولاپس داخلی به خاطر عدم مشاهده علایم ظاهری آن در مقعد, فرد با دشواری بیشتری مواجه خواهد شد و در تشخیص و درمان به موقع آن با تاخیر زیاد مواجهه می شود.
در واقع بسیاری از افراد بیمار در جامعه به علت ابتلا به یبوست و مشکلات سندروم در دفع سخت مدفوع, دنبال درمان بوده که یکی از علل آن پرولاپس رکتوم داخلی می باشد. از علایم شایع این بیماری می توان به زمان اجابت مزاج طولانی, زور و فشار زیاد به رکتوم مقعد, تخلیه ناکام مدفوع, احساس سنگینی در لگن و نشیمنگاه, استفاده از دست و دیگر ابزار برای خروج مدفوع اشاره کرد. بسته به شدت و نوع بیماری, درمان های متنوعی برای هرکدام از پرولاپس ها وجود دارد که می تواند کیفیت زندگی افراد را تحت تاثیر خود قرار دهد.
افتادگی رکتوم در نتیجه لغزش قسمت انتهایی روده بزرگ اتفاق می افتد که به راست روده شناخته می شود.اما بواسیر در حقیقت رگ های خونی متورم شده در اطراف مقعد و رکتوم هستند که ظاهری متفاوت دارند.اما اغلب افراد رکتوم را با بواسیر داخلی اشتباه می گیرند که هر دو بیرون زدگی دارند,به همین دلیل است که می بایست قبل از انجام هر کاری نزد پزشک بروید تا درست معاینه شوید.
عوامل زیادی می توانند باعث ایجاد بیماری های مقعدی و گوارشی از جمله بواسیر,آبسه مقعدی و پرولاپس شوند و به همین دلیل می بایست تا حد امکان کارهایی که گفته می شود را انجام دهید تا مبادا دچار مشکل شوید.از جمله مهمترین دلایل ابتلا عبارتند از :
درمان پرولاپس در ۲۰ دقیقههمین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید تا از مشاوره رایگان ویزیت بهره مند شوید!
طبق آمار رسمی از سازمان بهداشت جهانی, زنان بیشتر از مردان به پرولاپس رکتوم مبتلا می شوند که اغلب آن ها با میانگین سنی اغلب ۶۰ ساله هستند. البته در مردان نیز از سن ۴۰ سالگی این بیماری بروز پیدا می کند. متاسفانه در کشور ما بسیاری از افراد, از دلایل ابتلا به پرولاپس بی اطلاع هستند و زمانی متوجه می شوند که نیازمند به درمان های سنگین خواهد بود. توصیه پزشکان متخصص بر این اصل می باشد که نسبت به هر گونه علایم به وجود آمده در بدن بی تفاوت نبوده و حتما برای معاینه و درمان آن اقدام کنید. در صورت بروز هر کدام از موارد زیر, احتمال ابتلا به بیرون زدگی مقعد افزایش پیدا می کند که عبارتند از:
خب قبل از اینکه به سراغ درمان پرولاپس رکتوم بروید,می بایست با علائم آن آشنا شوید تا با بیماری دیگری اشتباه گرفته نشود.اصلی ترین مشخصه این بیماری,یک زائده قرمز بیرون زده از مقعد می باشد که می تواند بعد از مدفوع ظاهر شود (در حالت خفیف) یا اینکه کلا بیرون باشد (حلات شدید).
در ابتدا این بیماری چندان خودش را نشان نمی دهد و ممکن است افراد آن را جدی نگیرند,اما همانطور که جلوتر می روید شدتش بیشتر شده و کمی هم درد به همراه خواهد داشت و می بایست بعد از هر بار اجابت,ان را با دست به درون مقعد فشار دهید.
البته یک سری علائم دیگر از جمله خونریزی در ناحیه مقعد و احساس درد هم دارد که در کمتر کسی دیده می شوند و ممکن است حتی به دلیل بواسیر هم باشد.همچنین ممکن است فرد دچار بی اختیاری در دفع مدفوع شود و همینطور مایع لزج و مدفوع مایع بیرون بریزد.
برای تشخیص این بیماری می بایست پزشک در ابتدا سابقه پزشکی شما را بررسی کند.بعد از آن نوبت به معاینه فیزیکی می رسد که در ابتدا با یک نگاه ساده و بعد از آن با کمک دست انجام خواهد شد.همچنین یک سری از موارد از جمله افتادگی واژن,بی اختیاری ادرار و مدفوع هم می توانند کمک زیادی به تشخیص پرولاپس کنند.
به دلیل پیچیده بودن شرایط,گاهی مواقع متخصصان از حوزه های مختلف مانند اورولوژی,زننان و زایمان و داخلی با یکدیگر همکاری می کنند.به همین علت می توان همزمان چند جراحی را بر روی بیمار انجام داد و این کاملا بستگی به شرایط بیمار دارد.همچنین آزمایشات مختلفی برای تشخیص بهتر این بیماری وجود دارند که عبارتند از :
موفقیت در درمان پرولاپس به عوامل زیادی مانند وضعیت اسفنکتری مقعد پیش از عمل جراحی, خارجی یا داخلی بودن پرولاپس و نوع روش در درمان بستگی دارد. در صورت ضعیف شدن عضلات مقعد(این تضعیف بافت های ناحیه رکتوم می تواند به علت پرولاپس باشد یا دلایل دیگر) در بسیاری از موارد, احتمال بازیابی مجدد این عضلات وجود دارد.
پس از جراحی پرولاپس, بیمار باید از یبوست و فشار زیاد به ناحیه رکتوم مقعد اجتناب کند. در صورتی که تمامی توصیه های پزشک بعد از جراحی توسط فرد اجرا شود, علایم بیماری در اکثر مواقع به طور کامل از بین رفته یا از میزان آن کاسته می شود.
الکترومیوگرافی مقعدی (EMG) : در این آزمایش مشخص می شود که آیا اعصاب ناحیه مقعدی و رکتوم به درستی عمل می کنند یا نه.همچنین هماهنگ بودن عضلات بین مقعد و رکتوم بررسی می شود.
مانومتری مقعدی : در این تست قدرت عضلات اسفنکتر مقعدی تست می شوند تا اگر دچار ضعف یا شل شدگی شده اند,سریع سراغ درمان بروید.
سونوگرافی مقعدی : این آزمایش برای ارزیابی ساختار و نحوه عملکرد عضلات این منطقه انجام می شود که یک میله به داخل جوارح فرستاده می شود تا تصاویری را بگیرد.
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت محفوظ می باشد .